CTIF 2013

Na 15. ročníku medzinárodnej hasičskej olympiády CTIF už po druhý krát reprezentovali Slovensko, okrem profesionálneho reprezentačného tímu v hasičskom športe, tzv. „A-čko“, aj hasiči „dobrovoľní“, tzv. SOVY.

To, ako názov SOVY vznikol je na dlho a nie je to dôležité. To, či sú títo hasiči dobrovoľný je tiež zbytočné rozoberať, pretože zloženie iných medzinárodných družstiev v kategórii dobrovoľných hasičov boli „ťažko“ profesionálne. Čo je dôležité spomenúť, že družstvo hasičov zo Slovenska, poskladané z bývalých, terajších a možno aj budúcich príslušníkov HaZZ SR, vzorne reprezentovalo svoju krajinu v zahraničí, nielen po športovej, ale aj po ľudskej stránke.

Volám sa Juraj Oravec, pracujem ako hasič v Trenčíne a už niekoľko rokov sa, okrem iného, zúčastňujem domácich a medzinárodných súťaží v rôznych odvetviach hasičského a záchranárskeho typu. Ešte nikdy som nereprezentoval svoju vlasť s kolektívom takého počtu ľudí, tak rôznych vekových rozdielov, s takým množstvom legiend a osobností, ktorých uznávajú aj hasiči z iných krajín.

Fotogaléria